Op 7 september 2023 organiseert Buurtteams Vlissingen samen met Vlissingen in beweging en het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland/ Provincie Zeeland, een Doortrapdag voor senioren in de gemeente Vlissingen. Tijdens deze dag wordt er een serie van gratis fietsactiviteiten georganiseerd voor de inwoners van de gemeente Vlissingen en omstreken.
 

Bij de Doortrapdag staat de fietsveiligheid voor ervaren fietsers, 55-plussers, centraal. Er zijn deskundigen aanwezig, waarmee zowel theorie als praktijk aan bod komen. De fietsenmaker stelt de fietsen perfect af en samen met een fysiotherapeut worden er oefeningen gedaan waarbij de spieren, die je nodig hebt bij het fietsen, ook soepel blijven. Voor de koffie en lunch wordt gezorgd! Als afsluiting bestaat het laatste deel uit een mooie en gezellige fietstocht.

Programma

De Doortrapdag start om 09:45 uur bij Wijkcentrum de Burgerij, Van Hogendorpweg 58A in Vlissingen. Het programma inclusief fietstocht duurt tot ongeveer 15:00 uur.

Aanmelden

Aanmelden kan tot 30 augustus 2023 via het aanmeldformulier op www.vlissingeninbeweging.nl/doortrappen(externe link) of telefonisch bij Mark Vermue van Buurtteams Vlissingen via telefoonnummer 06-29682906. Er zijn in totaal 50 plekken beschikbaar.

www.vlissingeninbeweging.nl/doortrappen(externe link)Veiliger fietsen tot je 100ste! is het doel van het programma Doortrappen. Actieve senioren blijven steeds langer fietsen. Dit is goed nieuws, want actief, gezond en mobiel en sociaal blijven, is belangrijk. Maar fietsen is niet zonder risico’s. Het aantal verkeersongevallen met ervaren fietsersneemt helaas toe. Deze trend willen we uiteraard ombuigen ook in eigen provincie, zodat ook de Zeeuwse senioren fietsers lang, gezond, met plezier en vooral ook veilig kunnen blijven fietsen!

Doortrappen is een initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat om meer aandacht voor de verkeersveiligheid te vragen voor de senioren fietsers in Nederland. Zo blijkt uit onderzoek dat het aantal senioren met fietsongevallen met ernstig letsel sterk stijgt.