Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Buurtteams Vlissingen

Vacature sociaal werker met aandachtsgebied mentale gezondheid

Je zet je in voor het versterken van de mentale gezondheid van de inwoners van de gemeente Vlissingen. Je hebt ruime ervaring met GGZ problematiek. Je zorgt voor een integrale aanpak vanuit gezondheid, bewegen en welzijn.

Ben jij die enthousiaste en bevlogen sociaal werker die écht het verschil maakt? Ben je een bouwer, een doener en zie je hoe het anders kan én moet in de ondersteuning van onze inwoners? Werk jij graag met kinderen en jongeren? Dan zijn we op zoek naar jou!

Werkwijze

Buurtteams Vlissingen richt zich op ondersteuning en activering van inwoners van alle leeftijden op basis van Positieve Gezondheid. Buurtteams Vlissingen werkt preventief en laagdrempelig aan het versterken van de eigen kracht. Samen met je netwerkpartners neem jij verantwoordelijkheid voor de ondersteuningsvragen van de inwoners in jouw buurt. Door verschillende aandachtsgebieden in Buurtteams Vlissingen bij elkaar te brengen, ontstaat er een afgestemde generalistische preventie en integrale aanpak voor onze (kwetsbare) inwoners en hun netwerk. De inwoner heeft in de eigen leefomgeving één aanspreekpunt.

Verschillende teams

De organisatie Buurtteams Vlissingen bestaat uit 3 buurtteams en een interventieteam. In deze teams werken sociaal werkers met verschillende aandachtsgebieden zoals: meedoengeldzakenpreventieve aanpak jeugd en omgevingjeugd en gezin, mentale gezondheid, samenredzaam in de omgeving en preventief werken aan een veilige samenleving.

Dit ga je doen

Als sociaal werker Buurtteams Vlissingen met aandachtsgebied mentale gezondheid begrijp je dat inwoners zelf aan zet zijn en hun eigen koers uitzetten. Soms lopen ze daarbij tegen vragen aan die zij niet zelf kunnen oplossen. Hulp vragen mag. Je gaat dan in gesprek mét de inwoner en zijn netwerk om samen oplossingen te zoeken. Je motiveert, informeert, adviseert en ondersteunt inwoners om vaardigheden te ontwikkelen, keuzes te maken en het eigen netwerk in te zetten. Als inwoners het niet zelf kunnen en geen netwerk hebben, bied je ondersteuning of regel je de ondersteuning. Het bouwen en activeren van een netwerk maakt daar onderdeel van uit. Als sociaal werker gebruik je hierbij je vakkennis, mensenkennis en een dosis creativiteit. 

Als buurtteammedewerker mentale gezondheid:

 • Organiseer je samen met je collega’s een collectief aanbod op het aandachtsgebied mentale gezondheid;
 • Vind je het leuk om met groepen inwoners te werken, trainingen te geven of activiteiten te organiseren;
 • Ben je generalist, ondernemend, kom je met innovatieve ideeën en weet de verbinding te maken met inwoners, samenwerkingspartners en ontwikkelingen in de samenleving.
  Zo werk je samen aan behoud of bevordering van de sociale cohesie.

Dit neem je mee

 • Je beschikt over een relevante hbo opleiding;
 • Je hebt kennis van en affiniteit met het sociaal domein;
 • Je bent in staat de overstap te maken naar een andere manier van werken;
 • Je hebt kennis van Positieve Gezondheid;
 • Je beschikt over kennis van de sociale kaart van Vlissingen;
 • Je hebt kennis van en affiniteit met het werken met kinderen; 
 • Je hebt goede contactuele vaardigheden;
 • Je bent in staat eigen kracht en zelfregie van mensen te versterken;
 • Je bent zichtbaar en stapt op inwoners af;
 • Je stimuleert verantwoordelijkheid en oplossingsgericht gedrag bij onze inwoners;
 • Je stuurt aan op betrokkenheid en participatie;
 • Je werkt graag samen en versterkt je netwerken;
 • Je signaleert en speelt in op veranderingen in wijken en buurten; 
 • Je bent ondernemend en benut je professionele ruimte;
 • Je bent flexibel, ontwikkelingsgericht, zelfstandig en reflecteert op je eigen handelen. 

Dit bieden wij

Buurtteams Vlissingen is een nieuwe organisatie, met 3 buurtteams. In iedere buurtteam zijn er verschillende functieniveaus en aandachtsgebieden. We bieden je een uitdagende functie in een nieuw team, dat echt het verschil gaat maken in het anders denken en werken in het sociaal domein in de gemeente Vlissingen. Samen met jouw collega’s draag je bij aan de ontwikkeling en uitvoering van de nieuwe structuur in het sociaal domein. In Buurtteams Vlissingen is aandacht voor coaching, training en scholing. 

De functies van sociaal werker op hbo-niveau zijn ingeschaald in schaal 8 van de cao Sociaal Werk.

 • Indeling in salarisschaal is afhankelijk van je leeftijd, ervaring, opleiding en je taken. Relevante opleidingen zijn bijvoorbeeld verpleegkunde of social work. 
 • De omvang van het dienstverband is minimaal 24 uur. De aanstelling is vooralsnog voor een periode van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • We vragen je om voor indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag voor te leggen.

Buurtteams Vlissingen maakt geen onderdeel uit van de gemeente Vlissingen, maar is een overheids-BV (Buurtbedrijf Vlissingen) waarvan de gemeente Vlissingen 100% aandeelhouder is en waarop de cao Sociaal Werk van toepassing is.

Informatie

Voor nadere informatie over de functie kun je contact opnemen met de coördinator Buurtteams Vlissingen Ester Verweij via esterverweij@buurtteamsvlissingen.nl of 06-29 68 29 04. 

Solliciteer

Wij ontvangen je CV en motivatiebrief graag uiterlijk op 5 mei 2023 via staf@buurtteamsvlissingen.nl. Je kunt je sollicitatie richten aan de heer Looijmans.